CA9A7058.jpg

Mitt navn er Maria Vatne, jeg er 39 år gammel, og bor på en livlig gård utenfor Kongsberg, sammen med min mann, mine fire barn og en gjeng dyr av ulike slag.

Jeg er utdannet innen film og fotografi, både fra Lillehammer, Edinburgh og Trondheim, og har jobbet som lærer i disse fagene på Buskerud folkehøgskole i en årrekke, før jeg endelig bestemte meg for å satse fullt på fotograferingen.

Jeg har alltid vært fascinert av svangerskap og fødsler, og da jeg fikk egne barn og opplevde det selv, ble begeistringen naturligvis bare større. Det magiske i fødselsen slutter aldri å forundre meg, og arbeidet som gjøres; av kvinnen, av barnet, av fødselspartnere og fødselshjelpere, slutter aldri å imponere meg. Jeg tror jeg har valgt verdens beste jobb. Jeg føler meg også trygg på at jeg passer til dette: Jeg er glad i mennesker, nysgjerrig på deres historier, avslappet i forhold til allslags folk, og god til å lese situasjoner. Å ha født fire barn selv, er jo også en fordel - jeg vet hvordan det føles, jeg vet hvor viktig det er å være diskrét, rolig, å ha respekt for det som skjer. Jeg er veldig opptatt av fødselsomsorg, og kan mye om det. På den måten kan jeg også være en støtte for dere i fødselen, som medmenneske og ikke bare fotograf.

I tillegg til fødselsfotografering driver jeg også Maria Vatne fotografi, og tar alt mulig av fotojobber. Ja, og så er det bloggen da, Wild + Free, som jeg koser meg veldig med, gjennom personlige hverdagshistorier og -fotografier.

Velkommen skal du være!

Ps. Jeg har selvsagt også hatt med fotograf når jeg har født. Det var helt fantastisk! Jeg setter uendelig pris på bildene. Hvis du vil se da mitt fjerde barn kom til verden, klikk deg inn på bloggen min.