Nærhet, kaos & kjærleik

Det er så fantastisk fint å få fotografere en familie i den magiske overgangen; når en ny skal komme til, når hjertene skal romme enda et helt lite univers. Å få være med i svangerskap, fødsel og i barseltiden er intet mindre enn et stort privilegium, og det er ikke til å legge skjul på at det knyttes noen bånd når man blir invitert inn i et så hellig rom. 

Christel og Aleksander tok kontakt med meg helt i slutten av svangerskapet, nesten på impuls, og heldigvis passet det sånn at jeg kunne hive meg rundt og ta oppdraget. Kjemien stemte, og jeg fikk være med videre, først på fødselen (som jeg kom et kvarter for seint til, for denne babyen hadde det veldig travelt!), og så nå, på barselbesøk for å ta nyfødtbilder. Barseltiden er et herlig virvar av følelser, kroppsvæsker, bustete hår, rotete rom, glede og tårer, og å få lov til å komme inn i denne bobla er jo fantastisk. Jeg elsker den rå, vakre virkeligheten, jeg vil vise livet sånn som det er. 

Så utrolig hyggelige, varme og gode mennesker, så god stemning, så mye raushet og humor - jeg har kost meg så veldig. Jeg håper bildene av lille Oscar Nicolay, storebror Lars Johannes og de nydelige foreldrene deres kan gjenspeile dette. Kjærleik!


Se også