SOMMERNATTSFØDSEL

Noen ganger byr livet på sånne fine sammentreff, det er så sterkt når det skjer. 

Sommeren 2015 fødte jeg mitt fjerde barn hjemme på gården vår. Jeg hadde termin den 20. august, og Ulv kom den 15. Jeg hadde håndplukket fødselsteamet mitt, og det var fantastisk: Jormor Jutta Rimpler (www.fødero.no), min mann, våre barn, min mamma, og min gode venninne Wenche. Wenche var min fødselsfotograf, og tok bildene som er blant de aller kjæreste jeg har. 

Noen måneder etter at jeg fødte, var et nytt liv på vei: Wenche og mannen hennes, Julian, ventet en krabat til i gjengen. Ask og Tord skulle bli storebrødre, fire skulle bli fem. Så ble det sånn at også hun valgte å invitere Jutta med, og jeg skulle få dokumentere det hele. Og terminen - den var på samme dag som min, et år imellom. 

Dermed var nesten den samme gjengen samlet igjen, med et aldri så lite rollebytte for meg og Wenche, og en ny liten gutt skulle komme til verden. På termindatoen, en lun og vakker sommernatt, møttes vi alle i Julians barndomshjem. De vordende storebrødrene sov trygt, venninnen vår Eli passet på dem, og etter en rask og intens fødsel svømte lille, kraftfulle Eir ut i foreldrenes armer. Så var sirkelen sluttet, jeg fikk gi tilbake det hun ga til meg et år i forveien, og kan kjenne på enda et vakkert minne i hjertet.

(klikk på bildet for å se det neste / click on the image to see the next)


Ps. Jeg understreker at bildene er publisert med tillatelse, og at jeg aldri publiserer fødselsbilder/film uten godkjenning. I confirm that the photos are published with permission and that I never publish footage from births without approval.


Se også