Tålmodighet er en dyd

Det er ikke alltid strømlinjeformet å sette et barn til verden. Noen ganger byr livet på litt ekstra motbakke når man skal bli foreldre - som om det ikke er en stor nok overgang å få barn i seg selv, liksom. Da er det ekstra viktig med god omsorg i svangerskapet, både fra kjæresten, familien og fra helsevesenet. Det fikk Martine erfare da lille Veslemøy fant sin plass i livet hennes: Endelig var den etterlengtede spiren på plass, men så begynte kroppen å krangle. Trøbbel med nyrene gjorde at modige Martine tilbrakte mange av de siste ukene av graviditeten på sykehuset, med mannen Svein som trofast støttespiller. Først på Tønsberg, hvor vi hadde en litt utradisjonell - men likefullt viktig - gravidfotografering rett utenfor sykehuset, og så hjem til Ringerike hvor hun fikk bo resten av tiden. Det er tøft for tålmodigheten å vandre i sykehusgangene og vente sånn; det er jo ikke det man har sett for seg, og hjemlengselen kan bli tung. Så er det desto bedre når man får betalt for utholdenheten sin, og endelig kommer i mål:
Fire uker før termin kom perfekte, sterke og nydelige Veslemøy til verden, og lykken sydet i rommet. Endelig var de tre. 
Det er et utrolig priviliegium å få være ved siden av mennesker som går gjennom en reise som er så transformerende. Jeg blir så ydmyk av det!

Velkommen til verden, vidunderlige Veslemøy - og hurra for vel bestått tålmodighetsprøve, Martine og Svein.

(klikk på bildet for å se det neste / click on the image to see the next)


Ps. Jeg understreker at bildene er publisert med tillatelse, og at jeg aldri publiserer fødselsbilder/film uten godkjenning. I confirm that the photos are published with permission and that I never publish footage from births without approval.


Se også